Vassleprotein - det perfekta mellanmålet
Vassleprotein är ett protein utvunnet från det naturliga vassle som blir till som biprodukt vid osttillverkning. Under tillverkningen av ost så blir det fettlösliga mjölkproteinet kasein kvar i mjölkfettet och det som blir kvar av mjölken kallas vassle. Mjölk innehåller ungefär 80% kaseinprotein och ungefär 20% vassleprotein. Vassleprotein skiljer sig från andra protein på det sättet att det har en mycket hög halt grenade aminosyror (BCAA).
Vanligt proteinpulver baserat på vassle innehåller oftast en väldigt hög andel protein och väldigt lite kolhydrater och fett, vilket gör att du får en stor mängd nödvändiga gram protein per portion utan att det blir mycket kalorier eller en skjuts för ditt insulin. Vassleprotein är därför mycket bra att dricka som mellanmål för att se till att din kropp får i sig tillräckligt med protein och även andra vitaminer och mineraler som proteindryckerna ofta innehåller.
![]() |
---|