1. Sätt ugnen på 180 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Vispa äggvitorna så att det bildas "toppar" i smeten.
3.Vispa därefter i sockret, en matsked i taget, till dess att marängen blir stel och skimrande.
4. Häll över kakaon, vinägern och den hackade chokladen och blanda försiktigt tills kakaon är jämt fördelad i smeten.
5. Häll ut smeten på bakplåtspappret och forma till en cirkel, cirka 23 cm i diameter.
6. Ställ in i ugnen och sänk omedelbart temperaturen till 150 grader.
7. Låt stå i ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter.
Den är klar då den är krispig på utsidan men känns degig inuti.
8. Stäng av ugnen och öppna dörren lite så att marängen kan kylas ner.
9. Lägg över marängen på et runt fat och häll på vispad grädde, hallon samt den rivna chokladen. Servera direkt.
Tips: Öppna ugnen så lite som möjligt när marängen gräddas. Kommer det in för mycket kall luft kommer marängen sjunka ihop.