Ullas morotstårta
8-10 bitar
Ingredienser:
5 dl rivna morötter (ca 300 g)
2 ägg
2½ dl socker
1¼ del majsolja
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ msk kanel
½ tsk kardemumma
Glasyr:
50 g Philadelphia cream cheese
1 msk margarin
½ tsk citronsaft
½ tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Gör så här:
Smöra och bröa en form, ca 24 cm I diameter. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Rör ner oljan. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner dem i äggbland-ningen. Tillsätt morötterna. Häll smeten i den smorda och bröade formen. Grädda i 175 grader ca 40 minuter. Ta ut formen och låt kakan kallna.
Blanda ingredienserna till glasyren, för hand eller i matberedare. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat. Bred ut glasyren och garnera med morotsskivor och citronmeliss eller hackade valnötter.
