Toscakaka

Ingredienser:
Saftig sockerkaka:
2 ägg
2 dl socker
50 g margarin eller smör
1¼ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker

Toscaglasyr:
2 dl flagad mandel
1 dl socker
50 g margarin
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 2 l. Smält fettet, häll på mjölken så att den blir varm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt fett och mjölk, vanillinsocker och mjölet, blandat med bakpulvret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda genast i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Blanda ingredienserna till glasyren i en liten kastrull. Koka upp under omrörning. Bred glasyren över den nätt och jämnt färdiggräddade kakan. Sätt in den i övre delen av ugnen tills glasyren fått färg, ca 10 min. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.