Struvor
Ca 20 st.
Ingredienser:
1 äggula
2 msk socker
2 dl gräddmjölk
2 dl vetemjöl
Fritering:
koskosfett eller olja
Garnering:
strösocker
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll den i en skål som bara har något större diameter än struvjärnet.
Värm fettet i en tjockbottnad kastrull till 180 grader. Använd termometer.
Värm struvjärnet i fettet. Ta upp järnet och låt det rinna av. Doppa det i smeten. Håll det över friteringsgrytan en stund så att smeten stelnar något. Fritera struvan guldgul, ca 1 minut.
Lossa struvan från järnet med en gaffel och låt den rinna av på hushållpapper.
Värm järnet innan nästa struva friteras.
Doppa struvorna i socker.
OBS! Ha alltid ett lock till hands. Om fettet skulle fatta eld kväver man det med locket. Börjar fettet ryka så är det alldeles för varmt.