Den 12 maj arrangerade Schillerskas kulturkommitté - en grupp dit alla skolans elever är välkomna - tillsammans med övriga studerande den årliga Kulturdagen! Det var en lektionsfri dag fylld med elevutställningar i form av måleri, poesi, film och foto, samt teaterföreställningar, musikuppträdanden, dansuppvisningar, föreläsningar, spoken word och trolleri - allt av våra konstnärliga och kreativa elever.

RFSU, Göteborgs konstmuseum, Antarktisexperten Angela Wulff, representanter från Göteborgs 400-årsjubileum och kommunalrådet Mariya Voyvodova är ett urval av de utomstående föreläsare som talade under dagen. Studiefrämjandet höll i tovnings- och låtskrivarworkshops och det fanns möjlighet att mingla med Djurättsalliansen, Frilagret och Minimaria.

En punkt inkluderade hobbyföreläsningar av våra egna lärare - bland annant om exorcism, huruvida multitasking är en bra idé och hur det vore att vara nyanländ i Somalia. Historisk fäktning, loppis, lärarband, kafé, bok- och klädbyte, växtodling med naturkunskapslärarna, podd-aton och syltkokning med rektorn fanns även med på schemat.

En dag fylld av kunskap och kraft! Vi i kulturkommittén ser nu fram emot en ännu större och än mer storslagen kulturdag nästa år.
Kulturkommittén

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foton: Lisa Nordgren